15. Et hult træ – hvad bruger man sådan et til?

skrevet og indtalt af Jette Arp

Læs, lyt, hør en historie fra en af øerne i
Det sydfynske Ø-hav – fra Drejø
𝐌𝐢𝐤𝐫𝐨-𝐀𝐥𝐟𝐞𝐥𝐢𝐧𝐞 “𝐂𝐎𝐑𝐎𝐍𝐀” 𝐧𝐫. 15
Et hult træ – hvad bruger man sådan et til?

– Alfeline – vågn op!!
Mor stod bøjet over hende og hviskede, så Brumme og far ikke vågnede.
Alfeline gned sig i øjnene og gabte. Var det allerede morgen? Klokken var da vist kun halvseks.
Ud og pjaske lidt vand i hovedet og under armene. Og så tandbørsten. Tøj på i en fart. Hun havde skam selv lagt det frem i går, ikke mor nej. Lidt efter sad de i bi- len. Ned til færgen – om bord i sidste øjeblik, og så kunne de sove videre – i bilen, for der skulle de blive pga coronaen. I over en time sov de, men så var det også tid til at finde kaffekurven frem, og der sad de to så og hyggede sig, og selv Alfeline fik kaffe – mælk med en lille kaffetår.

Og nu, nu sejlede de under broen til Tåsinge, og så varede det ikke længe, før de kunne køre fra borde.

– Ha ́ nu en dejlig dag, min lille Fine!
Stor knus til mor, men nu havde Alfeline rigtig travlt, for hvor var det dog dejligt at skulle i skole igen.
Og netop i dag skulle hun have tre kammerater med hjem til øen, og ingen af dem havde været på en ø før, og de skulle sove i telt sammen i farmors og farfars have – og lege i hulen – og spise farmors kage. Ja, og så måtte de jo bare nøjes med at luft-kramme. Farfar sagde, at hun havde lavet et helt nyt tegnsprog.

Og så – det bedste af det hele!!
Alfeline var helt væk i sine egne tanker og opdagede slet ikke, at hendes lærer stod lige foran hende.
– Hvor er du henne, Karoline?
– Mig? Jeg er da bare inde i mit hule træ.
Nu kan det nok være, at de andre lo.

Alfeline blev helt rød i hovedet. Lad dem bare le, men det var altså forfærdeligt, at hun nu havde afsløret sin hemmelighed. Hun havde ikke engang fortalt Brumme om træet, for han kunne i hvert fald ikke holde på en hemmelighed.

Hendes lærer lo også.
– Du er og bliver en lille filur, Karoline. Jeg tror, du snart skal fortælle os en historie igen, for dem har du vist rigtig mange af inde i dit lille hoved, ikke?
Jo, det havde hun. Og det hule træ kunne blive til en god historie, når de kom i skole i morgen, for så kunne de fortælle om, hvad de havde leget nede ved det hule træ, som hun glædede sig sådan til at vise de andre. Måske hun kunne være heksen, – ligesom i eventyret om Fyrtøjet…

Hvad mon du ville lege, hvis du fandt et hult træ? Send til alfelinedk@gmail.com en lille video eller tegning med forslag til, hvad Alfeline og hendes kammerater kan bruge det hule træ til. .

Og forresten…hvorfor tror du, læreren kalder Alfeline for Karoline?

Fortsættelse følger, og vil du vide mere om Alfeline og Brumme, så kig på Alfelines hjemmeside. Der står en masse – også noget om de store alfeline-fortællinger.