29. Nutella og Kunst

Drejø-Posten – november 2023

FØLJETON – mini-alfeline nr 29. : Nutella og Kunst
skrevet af Jette Arp

Alfeline har været på efterårsferie hos farmor og farfar

 – Hej med dig! Alfeline så sig omkring og opdagede så Sönne, der stod foran Strangegården og råbte på hende. Og lige pludselig sad hun indenfor og spiste hjemmebagt knækbrød med Sönnes egen hjemmelavede Nutella, UHM!
 
Den var lavet af Sönnes egne nødder og honning.
 

– Hvor er du altså god til at lave sund mad, der smager godt, Sönne.

Men nu fik Alfeline øje på nogle billeder. Sönne fortalte, at det var nogle tryk, hun engang havde købt af Else på kræmmermarkedet.

– Billeder, som Else har lavet! Kunne hun også det? Ja, men skal de ikke i Drejø-Posten? Alfeline hev sin mobil frem, og så var de billeder i kassen. Det var nu alligevel godt med den mobiltelefon, selv om farfar ikke kunne lide den.

Ved du hvad Sönne, det der hjerte… ville det ikke være et fint stempel at sætte på de geocaches, som René lægger ud?

Sönne blev helt forvirret. – Hvad er det, du snakker om? Geocaches?

– Ja, Du ved da godt, at René og Mette og Ella Sia har lagt 6 geocaches ud rundt omkring på Drejø – lige før påske, Og de er blevet fundet 173 gange!

Og folk har læst om Drejø og været rundt til alle de gode steder her på øen pga dem. Og de er helt vilde med Gammelhavn.

– Det er da rigtig god PR for Drejø.
– Ja, det er det, og så skriver de så pænt tilbage. Alfeline fandt på sin telefon, hvad en engelsktalende turist havde skrevet:

“This was our last cache in Drejø. And the hardest, we looked inside for a long time until we went to the fire wood beneath the building. Thank you so much for this series of caches. We visited most islands and these are the best caches. Tak!

– Men se nu her, Alfeline! Og så åbnede Sönne døren ind til en anden stue, og der, der hang jo et blåt billede.
– Det kan jeg genkende. Det er Povl Maler, der har malet det billede, ikke?
– Netop. Og det har Claus engang købt af Povl, fordi han syntes, det var så eventyrlig godt. Det har hængt udenfor på Valdemargården.
– Åh, tænk hvis det billede hang i Forsamlingshuset. Malet af vores egen Ø-havsmaler Povl Jespersen!

– Men dette her billede hænger jo her, og jeg tror ikke, Claus vil af med det.
– Nej. nej, det forstår jeg godt, men alligevel… Hvis nu… Alfeline stod helt stille og stirrede på billedet, mens hun så meget spekulativ ud. Ved du hvad, Sönne. Jeg synes, du har sådan noget fin kunst hængende, men er der ikke også noget, der hedder madkunst?

Fortsættelse følger i næste nr. Jette Arp PS Alfelinerne kan fortsat købes hos Edith.